Ajuntament de Constantí

Serveis Socials > Notícies

Constantí celebra la Diada de Sant Jordi

23 d´abril de 2013

Els actes de Sant Jordi acaparen avui tot el protagonisme de la diada, amb tot un seguit d’activitats relacionades amb la diada que s’estan desenvolupant des de les 10 del matí al carrer Major, just davant de l’Ajuntament, l’espai que des fa uns anys s’ha convertit en el centre neuràlgic d’aquesta celebració.

Des de primera hora del matí, el carrer Major s’ha tallat a la circulació per donar cabuda a totes les parades i estands de diverses entitats i associacions del poble, que donaran ambient i color a la plaça amb les habituals parades de llibres i roses, en sintonia amb l’esperit cultural i festiu que caracteritza Sant Jordi.

Al llarg de tot el dia s’han programat també diverses activitats com la visita de les escoles que han centrat l’ambient que es vivia a la plaça al llarg del matí, i que ha permès que els alumnes dels col•legis desenvolupessin tallers de manualitats a l’estand del centre obert.

Ja a la tarda, per commemorar l'any Espriu, els alumnes de l'Escola d'Adults faran una lectura de poemes a les 17.15 h.

Els més petits també podran gaudir d’un espectacle infantil, "Les Meravelles de l’Orient" que representarà la Companyia Pa Sucat.

I com ja és tradició, la Diada de Sant Jordi clourà amb una Ballada de Sardanes, amb l’acompanyament musical de la Cobla igualada. Serà a partir de les 7 de la tarda. El Centre Obert municipal obrirà portes durant el mes de juliol

27 de juny de 2012

Aquest dilluns, els infants i joves que han participat durant tot el curs de les activitats del Centre Obert municipal van realitzar una excursió de final de curs a Vimbodí, amb aturada al monestir de Poblet i a l’ermita dels Torrents. Al llarg de l’any aquest servei municipal ha promogut tota una sèrie d’activitats en horari extraescolar Amb l’objectiu de potenciar i donar suport al desenvolupament de la personalitat, i atendre les necessitats educatives bàsiques i d’esbarjo dels infants i adolescents del municipi s’han realitzat activitat ordinàries com el reforç escolar, tallers diversos, jocs d’exterior, activitats esportives, cuina o ludoteca. A banda d’aquestes activitats ordinàries, el Centre Obert també ha participat en activitats d’àmbit municipal com la Fira, la Fira de Jocs de Sant Joan, o el recorregut de la Flama del Canigó, a banda de col·laborar de forma activa en el calendari festiu del municipi, a la castanyada, el carnaval, o la Diada de Sant Jordi.


Prop de 60 nens i nenes d’entre 3 i 16 anys, estructurats en 3 grups segons la seva edat, (petits, mitjans i grans) han pres part d’aquestes activitats, en un dels anys amb un major nombre d’alumnes inscrits. L’equip educatiu del Centre Obert ha destacat la continuïtat del suport del voluntariat i del conveni de pràctiques amb la URV, a més d’un conveni de pràctiques amb els alumnes d’integració social de l’IES Gaudí de Reus i l’IES Vidal i Barraquer de Tarragona.

Entre les novetats d’aquest any, les activitats de psicomotricitat per als més petits, la realització d’un taller de perruqueria en que han participat una quinzena de noies i un Taller prelaboral d’electricitat i fusteria per a joves d’entre 12 i 16 anys.

Un cop acabat el curs escolar, a partir del 2 de juliol, el Centre Obert municipal obrirà de nou les seves portes, oferint activitats que aniran des dels tallers de manualitats, fins al reforç escolar, i activitats a la piscina municipal, mantenint així l'atenció socioeducativa dels infants i joves inscrits durant el període de vacances estivals. De moment, totes les inscripcions de cara al juliol ja estan cobertes i s’ha obert una llista d’espera.