Ajuntament de Constantí

Rutes

La Ruta de l´Aigua

Un dels paisatges més interessants de Constantí està focalitzat en la confluència entre el Camí vell de Montblanc i el Camí dels Pallaresos i compta amb una xèria d'indrets d'interès que tenen com a nexe comú l'aigua. Es tracta de donar un tomb per l'aprofitament d'aquest recurs natural des de l'antiguitat fins a l'època contemporània. Podem reviure encar el pes en indrets com els banys romans i les escenes aquàtiques del mosaic paleocristià de la vil·la de Centcelles, l'aqüeducte del Pont de les Caixes i els molins medievals, que funcionaven amb aigua d'una séquia.

Veure ruta

La Ruta de Sant Llorenç

El següent itinerari barreja elements històrics ancestrals (poblaments prehistòrics, el possible primer nucli medieval de Constantí l’ermita de Sant Llorenç, vil•les romanes, masos importants), llegendes i tradicions (la Creu de Salom, l’Alzina Grossa) amb elements naturals, paisatgístics i antropològics definitoris del terme municipal (camins antics, mines d’aigua, conreus tradicionals i vegetació característica, el clot de l’autopista, etc...). Es tracta d’un recorregut circular de 6 km que ens ocuparà aproximadament una hora i mitja de caminada. Es pot realitzar en qualsevol època de l’any i a qualsevol hora del dia. El nivell de dificultat és baix perquè no trobem grans pendents ni obstacles importants; el nivell d’interès és alt ja que ens permet descobrir molts aspectes patrimonials del variat ventall que ofereix el terme de Constantí.

Veure ruta

La Ruta del Camí dels Pallaresos

Aquest itinerari pretén acostar-nos a la història, la tradició i elements antropològics i etnològics d’una part del patrimoni cultural i paisatgístic de Constantí, centrat en l’ús de l’aigua, ja sigui agrícola o industrial, i especialment en la séquia dels Molins, que complia les funcions de regar una extensa partida de terra i moure cinc molins medievals.

Veure ruta