Ajuntament de Constantí

Notícies

Cercar notícies

El Cor Ciutat de Tarragona protagonitza el segon concert del Cicle de Concerts a Centcelles

13 de juliol de 2017

El Cor Ciutat de Tarragona serà la formació protagonista del segon concert del Cicle de Concerts a Centcelles, que porta cada dijous del mes de juliol una proposta musical de qualitat a la vil·la romana de Centcelles. El cicle està organitzat per l'Associació dels Amics de la Música de Constantí, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Constantí, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i Repsol. El concert començarà a les 20 h, amb entrada gratuïta.

El cor Ciutat de Tarragona va néixer l’any 1983 per iniciativa d’un grup de tarragonins vinculats a la cultura musical i sota els auspicis de l’Ajuntament de Tarragona. Ha estat dirigit per Francesc Llongueras, Montserrat Ríos i des del 1987 pel director actual, Josep Prats.

El Cor Ciutat de Tarragona vol fomentar la pràctica coral a la ciutat, raó per la qual ha aixoplugat sota el seu patrocini i dins de l’Associació Cor Ciutat de Tarragona diverses agrupacions: El cor infantil Els Rossinyols, el Jove Cor de Tarragona i El Cor Adagio.

Tots ells i amb l’ambició de projectar la seva activitat a la ciutadania de Tarragona, organitzen des de l’estiu de 1997 cada tres anys un festival coral internacional: la Setmana Cantant de Tarragona, que ja ha adquirit un gran prestigi en l’àmbit coral internacional. El seu àmbit d’actuació està centrat principalment en les comarques tarragonines, però el Cor ha actuat també a Barcelona, Lleida, València, Astúries, Sevilla, País Basc, Galícia, Portugal, Anglaterra i França.

Durant el concert que oferiran aquest dijous, interpretaran un repertori dedicat a compositors tarragonins en una primera part, amb peces de Xavier Sans, Xavier Gols, Josep M. Guix o Xavier Pastrana, mentre que en la 2ª part dedicaran el seu repertori a la memòria del compositor valencià, Manuel Oltra.

Josep Prats, direcció. Marta Mathéu, soprano. Marc Torres, piano. Esteban Donadío, guitarra.