Ajuntament de Constantí

Notícies

Cercar notícies

Ja es poden consultar on-line tots els punts de llibre editats per l´Ajuntament de Constantí

28 de març de 2017

Des d’aquesta setmana podeu trobar a la pàgina web de l’Ajuntament de Constantí, a l’apartat de la Biblioteca Municipal , els punts de llibre que ha editat el consistori des de l’any 2009 i fins al 2016, escanejats i amb les seves respectives localitzacions. L’any 2009, l’Ajuntament va iniciar l’edició d’un col·leccionable anual amb 12 punts de llibre de temàtica i textos vinculats amb Constantí. Es publiquen cada 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, i estan disponibles a la biblioteca durant tot l’any.

En la primera edició, per exemple, els punts de llibre tractaven sobre "La ruta de l’aigua" del municipi destacant indrets com les termes romanes i les escenes aquàtiques del mosaic paleocristià de la vil·la romana de Centcelles, l’aqüeducte del Pont de les Caixes i els molins medievals que funcionaven amb aigua d’una séquia.

En l’edició del 2010 els punts de llibre van tenir com a temàtica el camí de la Gavarra que arriba fins a La Canonja, on s’apleguen masos antics, capelles, mines d'aigua i arbres centenaris que donen una idea de la riquesa i interès del terme. L’any 2011 es van editar sobre camins importants, barraques de pedra seca, masos antics i mines d'aigua de Constantí.

La col·lecció de punts de llibres de 2012 i 2013 va aplegar diversos paisatges culturals d'un gran significat històric com el carrer Major, el pedestal de Sulpícia, les voltes del Centre Parroquial, refugis de la Guerra Civil, l’edifici de l’Ajuntament, les escoles de Constantí, el Sindicat Agrícola o el Casino, entre d’altres.

Ja al 2014, els punts de llibre van estar dedicats als indrets que resten dels anys 1640 i 1659 quan Constantí va ser un dels escenaris dramàtics de la Guerra dels Segadors. Al 2015 s’hi va reflectir el fet que el municipi és terra de pagesos i moliners i, per tant, hi trobem destacades sèquies, molins i represes. Per últim, en els punts de llibre del 2016 s’hi destaquen masos i mines d’aigua que trobem al camí de la Selva on es va construir al segle XVII una ermita dedicada a Sant Ramon de Penyafort.

Des de la Biblioteca Municipal de Constantí s’ha aprofitat l’estada en practiques d’un estudiant d’informàtica, en Francesc Vilanova, per escanejar i localitzar tots els punts de llibre amb l’objectiu que tothom hi pugui tenir accés.