Ajuntament de Constantí

Notícies

Cercar notícies

S´inaugura l´exposició "Veïns a la Fresca" als carrers de Constantí

15 de juliol de 2016

Aquest dijous 14 de juliol un centenar de persones es van aplegar davant de l’Ajuntament per participar en la inauguració de l’exposició "Veïns a la Fresca". Sota el patrocini de Repsol, aquesta original mostra aplega més de cent fotografies cedides per veïns de Constantí i que s’exposen, a mida ampliada a les façanes dels edificis on van viure o encara viuen actualment. Aquest any l’exposició es podrà veure a les cases del carrer Major, carrer de les Creus i la Plaça de l’Església.

En el transcurs de l’acte inaugural, l’alcalde Óscar Sánchez va subratllar la importància de l’esdeveniment en la recuperació de la vida al carrer i de les relacions de bon veïnatge.

Per la seva banda, les comissàries de l’exposició, Núria Serrano i Sílvia Iturria, de Rusc Produccions, van destacar la col·laboració entusiasta dels veïns i la relació tan estreta que han establert amb molts d’ells. Cal recordar que al 2013 ja s’havia celebrat una primera edició d’aquesta exposició, amb gran èxit i que va deixar molt bon regust, i molts veïns van demanar que es repetís l’experiència en altres carrers del poble, que finalment ha arribat al 2016.

Retrats d’estudi; bodes, batejos i comunions, àpats de celebració, fotografia d’estudi; excursions, esdeveniments socials... qualsevol excusa era bona per captar els instants especials de la nostra vida amb una càmera fotogràfica. Imatges de bona part del segle XX testimonien els profunds canvis històrics que s’han produït. En la visita guiada que es va fer després dels parlaments, moltes persones van jugar a reconèixer les persones retratades, una tasca especialment dificultosa per a les imatges més antigues.

L’exposició "Veïns a la fresca" es podrà veure durant tot l’estiu pels carrers i places de Constantí.

Fotografies