Ajuntament de Constantí

Joventut > Àmbit social

Inclusió i cohesió social

Les activitats relacionades amb aquest àmbit es treballen conjuntament amb l'àrea de serveis socials i amb altres regidories, serveis i entitats que treballen amb joves a Constantí. En totes es treballa des de...

L'EQUIP MUNICIPAL DE DESENVOLUPAMENT COMUNITARI
L'equip municipal de desenvolupament comunitari (EMDC), format per Educadora social i Tècnic de joventut, està adreçat a la gestió de projectes de tipus comunitari dirigits als joves, de manera coordinada entre les regidories de Ss. socials i joventut. Les actuacions que desenvolupem actualment són:

 - Posa't les piles, servei d'orientació laboral i formativa adreçada a joves de 16 a 30 anys.
       · HORARI POSA'T LES PILES dimecres de 10 a 13 amb cita prèvia (Servei d’orientació laboral i formativa per a joves de 16 a 30 anys realitzat conjuntament amb l’Àrea de Serveis)

 - Projecte de treball de carrer Treka. Amb la finalitat de millorar la qualitat socioeducativa a l'espai del carrer i apropar la realitat d'aquest espai als professionals de l'àmbit d'atenció a la persona, conèixer millor el context d'intervenció social del municipi i establir vincles amb la comunitat en general.

 -  Comissió de prevenció i mediació comunitària. L’Equip Municipal de Desenvolupament Comunitari coordina aquesta comissió de tècnics que intervenen amb joves a Constantí, per a millorar la convivència i la resolució de conflictes a través del diàleg.

 - Abordatge de situacions conflictives i infraccions a les ordenances municipals per part de menors. L’Equip Municipal de Desenvolupament Comunitari dóna resposta alternativa, a partir del diàleg i la conscienciació dels fets, a conflictes i infraccions a les ordenances de convivència per part de menors.

 - (En l'àmbit del lleure, també es gestiona des de l'EMDC el Programa d'activitats de lleure per a infants i joves durant els mesos d'estiu "MESQUELLEURE". )