Ajuntament de Constantí

Joventut > Educació en el lleure

Educació en el Lleure

El temps dedicat a l’oci és molt important en la vida dels joves. Des de la regidoria de joventut es promocionen les pràctiques d’oci saludable, fonamentat en hàbits sans, no consumistes, relacions positives entre persones i grups de persones,... En aquest sentit, portem a terme les iniciatives següents:


1. Espai Jove
Espais d’activitat situats a les dependències del PIJ (C. St. Pere, núm. 49 adreçats a l’ús de lleure juvenil.

 - Ludoteca.- espai lúdic i relacional, adreçat a joves a partir de 14 anys, on l’objectiu és que es passar-s’ho a través de diferents jocs recreatius amb bona harmonia. L’horari d’obertura és dilluns de 17 a 19 hores i divendres de 17 a 18’30 hores.
 - Sala dinàmica polivalent.- el PIJ disposa d’una sala gran al soterrani apta per a realitzar activitats dinàmiques (ball, rocòdrom,... ). Per a disposar d’aquesta sala s’ha de consultar disponibilitat al PIJ o a l’OAC de l’ajuntament.

 

2. Ajuts a la formació en l’educació en el lleure
Per a facilitar la formació de les persones interessades en el món de l’educació en el lleure (monitors de lleure, voluntaris en els serveis municipals de lleure, ...), es realitzen des de la regidoria diverses accions:

 -  Ajuts a voluntaris que col•laboren en serveis educatius no formals municipals (Esplai, Centre Obert,...) per a fer cursos oficials de monitors de lleure.
 -  Cursos de premonitors perquè els joves que encara no tenen 18 anys i volen participar de forma voluntària a l’Esplai, Centre Obert, Casal o altres activitats amb infants coneguin el funcionament d’aquests serveis i sàpiguen com actuar-hi.
 -  Servei de voluntariat, per a qualsevol persona que vulgui participar com a voluntari als serveis educatius esmentats s’hi pugui incorporar.

 

3. Esplai Municipal
L’Esplai és un recurs municipal adreçat a tots els infants de 3 a 12 anys de Constantí, que pretén oferir una educació per al lleure, basada en la integració social i comunitària, el respecte, la participació activa, el treball en equip, els hàbits saludables i el desenvolupament de les activitats al voltant d’un clima relacional positiu.
L’Esplai es realitza als centres escolars públics (Escoles Mn. Ramon Bergadà i Centcelles) els dissabtes al matí. Per a inscriure’s hem de dirigir-nos al PIJ de Constantí en l’horari d’atenció al públic.

 

4. Mésquelleure
Es tracta del programa d’activitats que es realitzen a Constantí a l’estiu per a infants i joves, i que es publiquen conjuntament. La preparació i la gestió es fa de forma conjunta a través de l’Equip Municipal de Desenvolupament Comunitari (educadora social i tècnic de joventut).