Ajuntament de Constantí

Escola de Música > Història

Història de la banda

Amb anterioritat a l’any 2004, l’Escola disposava d’una Agrupació Instrumental que estava formada per Flautes, Clarinets i Saxòfons; aquesta composició instrumental va sorgir de petits grups de cambra en cada una de les especialitats instrumentals citades.

A partir del curs 2004-2005, aquesta agrupació amplia, progressivament, el ventall d’instruments que hi formen part, afegint-hi el Piano i posteriorment el Violí, a la vegada que es crea una Formació Instrumental d‘Adults, amb una composició instrumental poc habitual (1 violí, 1 clarinet, 1 saxòfon alt, 3 saxòfons tenors, 1 contrabaix i 1 bateria).

És a partir del curs 2006-2007 que aquestes dues formacions es fusionen i passen a ser el que anomenem Banda de l’Escola de Música (tot i que no tots els instruments que la conformen són els típics d’una banda).
La Banda de l’Escola ha participat al llarg d’aquests anys en moltes de les activitats organitzades a Constantí així com també en diverses localitats properes.

Col·labora, habitualment, en les activitats que organitza l’Escola de Música, ja siguin en l’àmbit cultural com en diversos actes solidaris com poden ser la Marató Musical que des del curs 2009-2010 l’Escola Municipal de Música de Constantí organitza cada desembre en col·laboració amb la Marató de TV3 o la participació en la 1a Tarda Musical contra la Pobresa que l’Escola de Música ha organitzat col·laborant amb la 1a Marató per la Pobresa de TV3 i que es va dur a terme el maig de 2012.

Ha participat en d’altres actes solidaris com són els Concerts Benèfics organitzats per la Fundació Mossèn Frederic Bara Cortiella i que es van dur a terme el desembre de 2008 al Teatre Bravium de Reus i el desembre de 2010 al Teatre Bartrina, també de Reus.