Ajuntament de Constantí

Escola de Música > Actualitat

Alumnes de violí de l´Escola de Música participen a una Trobada musical per celebrar els 25 anys de l´ACEM

6 de febrer de 2018

Aquest passat diumenge 4 de febrer, 5 alumnes de violí de l’Escola Municipal de Música "Rafel Gibert Recasens", acompanyades de la seva professora Astrid Torrente, han participat a la Trobada de corda organitzada per celebrar els 25 anys de l’ACEM (Associació Catalana d’Escoles de Música) que s’ha fet al Museu Nacional d’Art Contemporani de Barcelona (MNAC).En total hi ha participat uns 1.200 alumnes de corda d'escoles de música de  tot Catalunya

Aquesta és una de les trobades multitudinàries que es duran a terme aquest any per celebrar el 25è aniversari de l'ACEM (Associació Catalana d'Escoles de Música), associació a la qual pertany l’Escola Municipal de Música de Constantí.

Per celebrar aquests 25 anys d’escoles de música, per al curs 20117-18, s’han organitzat trobades musicals a diferents ciutats del territori català; l’Escola de Música de Constantí  participarà en quatre d’aquestes trobades, i a banda de la d’aquest passat diumenge a Barcelona, el 10 de març participarà a la Trobada de Guitarres i baixos a Lleida, el 18 de març amb la Banda (instruments de vent) a Tarragona; i el 15 d’abril, a la trobada de Percussió a Sant Cugat del Vallès.

Com a tancament dels actes de celebració, el diumenge 10 de juny a les 13 h. se celebrarà un concert multitudinari amb la participació dels alumnes de les 6 formacions (uns 10.000 músics en total) a l’estadi de Cornellà – El Prat del Real Club Deportiu EspanyolActe de benvinguda als infants nascuts durant l´últim any

29 de gener de 2018

El passat dissabte 27 de gener l'Ajuntament de Constantí va oferir un acte de benvinguda als infants nascuts durant aquest darrer any al municipi. En una recepció que es va fer al Pavelló Poliesportiu, diversos representants del consistori encapçalats per l’alcalde Oscar Sánchez i les regidores Dolors Fortuny i Meritxell Cano, van fer entrega d’un detall de reconeixement a cadascuna de les famílies amb fills nascuts durant el passat 2017, consistent en un lot de productes per a nadons.

En total, se’n beneficiaran 56 famílies. Durant aquest últim any han nascut i s’han inscrit i empadronat a Constantí un total de 27 nenes i 29 nens.

L’acte es va iniciar amb una actuació d'una formació de cambra, integrada per clarinets i flautes, de l’Escola Municipal de Música Rafel Gibert Recasens, i seguidament l’alcalde Oscar Sánchez va voler felicitar totes les famílies i es va referir a la responsabilitat que suposa el fet de ser pares i educar els nostres fills, una tasca, moltes vegades, no exempta de dificultats. Durant l’acte es va informar de totes les accions que es desenvolupen des dels diversos serveis de l‘Ajuntament de Constantí per tal d’ajudar les famílies.IX Marató Musical per col·laborar amb la Marató de TV3

15 de desembre de 2017

Un any més, Constantí tornarà a viure aquest diumenge una jornada de solidaritat amb la Marató de TV3, que aquest any està dedicad a les malalties infeccioses. Com cada any,l’Escola Municipal de Música Rafel Gibert Recasens organitzarà aquest diumenge 17 de desembre, coincidint amb el dia de la Marató , una nova edició de la marató musical, que aquest any arriba ja a la seva 9ª edició. La Marató musical s'iniciarà a les 17 h.

Serà l’acte central dels que s’han organitzat al municipi per la Marató de Tv3, I que s’iniciaven aquest passat dimecres amb les Lectures Solidàries a la Biblioteca, que van comptar amb un total de 287 participants. Aquest dissabte a les 19 hores arribarà el Festival de Nadal organitzat pel Club Patí Constantí, una activitat emmarcada també dins de la  Marató.

I el diumenge 17 de desembre, a les 17 h. al Pavelló Poliesportiu aribarà aquesta  IX Marató Musical, organitzada per l’Escola Municipal de Música "Rafael Gibert Recasens", amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí. Hi participaran el Grup de Sensibilització, Conjunt Instrumental de Nivell Elemental, Coral de Nivell Elemental, i Conjunt de formació Juvenil de l'Escola Municipal de Música "Rafel Gibert Recasens". A més, també hi participaran la Banda de l'Escola Municipal de Música, el Grup de Vent d'avançat de l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls, Club Gimnàstica Estètica Constantí, el Coro rociero "Alma Rociera" de Reus,i el conjunt "Dats pel Blues" de Constantí.

A la mitja part hi haurà Coca i Xocolata i també es farà la Flashmob de la Marató 2017. Hi col·laboren el Forn de pa Ca Sebastià i la Pizzeria la Raval.Jornades de portes obertes a l´Escola de Música per celebrar Santa Cecília

18 de novembre de 2017

L’Escola Municipal de Música "Rafael Gibert Recasens" de Constantí ha organitzat una setmana plena d’activitats amb diverses jornades de portes obertes a tota la ciutadania i altres propostes com ara una mostra musical o un Karaoke, per tal de poder conèixer de primera mà el funcionament i el projecte educatiu de l’escola coincidint amb la setmana de Santa Cecília, la patrona dels músics (dia 22 de novembre).

Les activitats que es realitzaran són les següents:

 

Dilluns 20 de novembre

A les 18. 30 h · Jornada de portes obertes al Grup de Batucada de l’Escola de Música.

Dimarts 21 de novembre

A les 15.15 h · Mostra musical per als nens d’1 i 2 anys de la Llar d'Infants de Constantí, a càrrec dels professors de l'Escola de Música.

A les 17.30 h · Karaoke a l’Escola de Música.

Dimecres 22 de novembre

A les 15.15 h · Mostra musical per als nens d’1 i 2 anys de la Llar d'Infants de Constantí, a càrrec dels professors de l'Escola de Música.

A les 18.15 h · Jornada de portes obertes als nens de 4 a 7 anys.

Divendres 24 de novembre

A les 18.15 h · Jornada de portes obertes a la Banda de l’Escola de Música

 

 

 S´obren les Inscripcions per al Taller de Batucada i el Cor Modern a l´Escola de Música

4 d´octubre de 2017

Una de les novetats de l’oferta formativa de l’Escola Municipal de Música "Rafel Gibert Recasens" per aquest curs 2017-2018 serà el Cor Modern adreçat a alumnes d’edat a partir dels 12 anys i sense límit d’edat. Els assajos es realitzaran cada divendres de 20 a 21 hores. El període de matriculació ja és obert.

Les agrupacions són un dels eixos fonamentals del projecte educatiu de l’Escola Municipal de música, i aquest Cor modern adreçat a joves i adults s’afegeix a la Banda Municipal, els Conjunts Instrumentals i la Coral infantil, i també al Taller de Batucada que es posava en marxa el curs passat, i que repeteix aquest any adreçat a nois i noies d’entre 10 i 16 anys. Aquest taller de batucada es realitzarà cada dilluns de 18.30 a 19.30.

Totes dues formacions tenen com a objectiu aprofundir en la dimensió social de l’Escola, col·laborant en actes públics i festius que es fan al municipi. Tant la Batucada com la Coral s’inclouran dins del projecte del Pla Educatiu d’Entorn.

Totes les persones que es vulguin inscriure o vulguin obtenir més informació es poden adreçar a l’Escola Municipal de Música "Rafael Gibert Recasens", a la Plaça de les Escoles Velles, o bé trucar al telèfon 977522126 o via correu electrònic: escolademusica@constanti.cat.

Aquest passat mes de setembre l’Escola de Música iniciava les classes del curs 2017-2018. Amb prop de 70 alumnes inscrits, la proposta formativa de l’Escola segueix la línia dels cursos anteriors, amb l’objectiu que l’alumne s’integri en un entorn que l’ajudi a desenvolupar-se social i emocionalment, a la vegada que aprèn i gaudeix de la música.

Fotografies