Ajuntament de Constantí

Escola de Música > Actualitat

Els serveis educatius municipals de Constantí presenten la seva oferta formativa per al curs 2017-2018

13 de setembre de 2017

Aquest dimecres 13 de setembre s’ha fet a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí la presentació de l’oferta formativa dels serveis educatius municipals per al curs 2017-2018. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez, la regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny, la directora de l’Escola d’Adults municipal, Gemma Santos, i el director de l’Escola de Música, Josep Boada.

Fins al 24 de setembre està obert el període de matriculació als cursos i tallers de l’Escola d’Adults per al curs 2017-2018. La seva directora, Gemma Santos, ha destacat que l’oferta formativa del centre es basa en realitzar "una sèrie d’accions adreçades a la millora de competències professionals de les persones del municipi per tal de potenciar principalment  la inserció laboral de la població aturada". En aquest sentit, ha destacat que l’oferta formativa es basa en diversos blocs, i "l’escola permet l’accés de la persona adulta a diferents nivells d’ensenyament, un procés que comprèn des de l'alfabetització fins a la formació reglada (online) per a l'obtenció de títols oficials com el graduat escolar en educació secundària o proves d’accés a grau superior". Com en cursos anteriors, es manté també l’aula mentor, un sistema obert, lliure i a distància que ofereix una àmplia i variada oferta de cursos de qualitat (més de 150) que permetran la formació en diferents àmbits (social, sanitari, turisme, medi ambient, empresa, informàtica, etc.)

Com a ensenyaments complementaris es mantenen els cursos de català al través del Consorci per la Normalització Lingüística des dels nivells inicials fins al nivell superior, els cursos d’altres llengües com l’anglès (diferents nivells), i els tallers d’informàtica. L’oferta formativa es complementa amb els habituals tallers de memòria, cuina o història.

En aquesta oferta formativa, la directora de l’Escola d’Adults ha destacat especialment l’apartat de la formació ocupacional, i l’aposta "per l’acció formativa com una via per millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció laboral de la població". En aquest sentit, l’Ajuntament de Constantí s’ha presentat novament a la convocatòria del FOAP 2017, per tal de poder desenvolupar cursos de formació totalment subvencionats pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) que permetran l’obtenció de certificats de professionalitat. A més es realitzaran altres de cursos de formació ocupacional com el curs de carretoner, manipulador d’aliments, productes fitosantiaris, etc...

Les inscripcions es poden realitzar fins al 24 de setembre, tots els matins de 10 a 13 h. i a la tarda de 17 a 19.30 hores a l’Escola, al carrer Sant Pere 49. El curs s’iniciarà el 4 d’octubre.

Pel que fa a l’Escola municipal de Música, el seu director Josep Boada ha destacat que la proposta formativa segueix la línia dels cursos anteriors. L’oferta formativa, adreçada  a alumnes a partir dels 4 anys i sense límit d’edat, es divideix en dos grans blocs: les especialitats instrumentals, que inclouen guitarra, saxo, violí, clarinet, piano, bateria, flauta travessera i cant; i d’altra banda les agrupacions i formacions instrumentals o vocals  de l’Escola, com són la Banda Municipal, els Conjunts Instrumentals i la Coral de nivell elemental. L’any passat es va estrenar amb èxit el Taller de Batucada, i per aquest curs es vol posar en marxa una Coral adreçada a joves i adults. Totes dues formacions tenen com a objectiu aprofundir en la dimensió social, col·laborant en actes públics que es fan al municipi. La regidora d’Ensenyament, Dolors Fortuny, ha confirmat que tant la Batucada com la Coral s’inclouran dins del projecte del Pla Educatiu d’Entorn.

Les classes a l’Escola de Música, que ja compten amb prop d’uns 70 inscrits, s’iniciaran el proper dilluns 25 de setembre.

FotografiesS´obre el període de preinscripcions per al curs 2017-2018 a l´Escola de Música

17 de juliol de 2017

Us agradaria aprendre música per a poder-ne gaudir, sempre que volgueu? Voleu tocar un instrument musical i poder fer música en alguna formació?

Tant si voleu començar a aprendre'n, com si ja us hi heu iniciat, la segona quinzena de juliol, podeu fer la preinscripció a l'Escola Municipal de Música "Rafel Gibert Recasens" de Constantí.

També us podeu apuntar al Grup de Batucada (per, només 10 €, l'any) i/o a la Banda de l'Escola (gratuïta; per a poder formar part de la Banda, cal que faci, com a mínim, 4 anys que toqueu l'instrument).

Per a les preinscripcions, podeu anar a l'Escola de Música, del 17 al 28 de juliol i us atendrem a Secretaria:

els dimarts i dijous, de 15,30 h a 18,00 h i 

els dimecres i divendres, de 10,30 h a 12,30 h

Si ho preferiu, també podeu fer la preinscripció des de la web de l'Ajuntament de Constantí: http://www.constanti.cat/escola-de-musica

Per a més informació, podeu trucar al 977522126 o enviar un correu electrònic a escolademusica@constanti.cat L´Escola de Música ofereix aquest cap de setmana dues actuacions

16 de juny de 2017

Avui divendres 16 de juny de 2017 el Conjunt Instrumental d’Adults de l’Escola Municipal de Música «Rafel Gibert Recasens», oferirà un concert a les 15,30 h, al Servei de Teràpia Ocupacional / Servei Ocupacional d'Inserció de la Fundació Estela. Xarxa Santa Tecla.
 
Després de les actuacions al Sociosanitari del Pius Hospital de Valls i a la II Caminada de Primavera, els alumnes de l’Escola de Música, Rosa Cívico, José de Luís de las Heras, Núria Sabaté i Mariano Sancho, dirigits per Núria Ferrer, oferiran el seu tercer concert del trimestre.

El dissabte, 17 de juny, els alumnes de violí de l’Escola Municipal de Música «Rafel Gibert Recasens», acompanyats de la seva professora, Astrid Torrente, participaran en una trobada de violins juntament amb els alumnes de l'Escola de Dansa i Música de Montbrió del Camp.
La trobada, que es durà a terme al mateix centre de música de música de Montbrió, començarà a partir de les 10,30 h. Els alumnes faran treballs en grup i, per a finalitzar la trobada, oferiran un concert en el qual es mostrarà el treball fet durant el matí.
El concert de cloenda es farà, a les 13,00 h, a la seu de l'Escola de Dansa i Música de Montbrió del Camp (Doctor Gener, 2 Montbrió del Camp) i l'accés és obert a tothom.


Cantata conjunta entre l´Escola de Música de Constantí i l´Escola Municipal de Música de Tarragona

25 de maig de 2017

Com ja és habitual durant els darrers anys, l'Escola de Música "Rafel Gibert Recasens"de Constantí representa una cantata amb la col·laboració d’altres escoles de música de la demarcació; en aquesta ocasió, l'Escola Municipal de Música de Constantí oferirà una cantata juntament amb l'Escola Municipal de Música de Tarragona.

El proper dissabte 27 de maig els alumnes de Sensibilització i d'Iniciació de l'Escola de Música de Constantí, acompanyants dels professors de l'Escola de Música, Gerard Masip i Astrid Torrente, representaran la cantata "La fàbrica de colors" de Sergi Salinas; en aquesta ocasió ho faran juntament amb els alumnes de les Corals d'Iniciació de L'Escola Municipal de Música de Tarragona. Alguns dels alumnes d'instrument de l'Escola de Música de Constantí conformaran la formació instrumental creada especialment per l'ocasió que acompanyarà els cantaires.

La representació de la Cantata es farà aquest dissabte, a les 12.30 h, al Pavelló Poliesportiu de Constantí. L'entrada és lliure.

El dissabte 3 de juny de 2017, es farà una nova representació d'aquesta Cantata; en aquesta ocasió serà al Centre Cívic de Torreforta a les 12,30 hL´Escola de Música participa un any més al cicle Pinzellades Musicals

5 de maig de 2017

Aquest dissabte, 6 de maig de 2017, la Banda de l'Escola de Música de Constantí actuarà, a l'Auditori de la Diputació de Tarragona, dins el cicle Pinzellades Musicals.

 

Per quart any consecutiu, la Banda de l'Escola Municipal de Música "Rafel Gibert Recasens", dirigida per Josep Boada, participa a les Pinzellades Musicals, organitzades per l'Escola Municipal de Música de Tarragona. En aquesta ocasió ho farà juntament amb la Coral del Col·legi Lestonnac - L'Ensenyança, el Grup de folk de l'Escola Municipal de Música de Tarragona i l'Orquestra de cambra de l'Escola Municipal de Música de Salou.

 

El concert, que començarà a les 18,30 h, es farà a l'Auditori de la Diputació de Tarragona (Pere Martell, 1 de Tarragona). L'entrada és gratuïta.