Ajuntament de Constantí

Escola de Música > Història

Rafel Gibert Recasens

Rafel Gibert Recasens va néixer a La Pobla de Montornés l’any 1899. El seu pare era "graller", fet que va propiciar la seva afició per la música. A l’edat de set anys la seva mare li va comprar un acordió diatònic i al cap d’un temps la seva família li va comprar un piano perquè es pogués dedicar a la música, que era la seva principal passió.

Les primeres lliçons de piano i llenguatge les va rebre de la mestra del poble i posteriorment va seguir la seva formació musical a Torredembarra.

L’any 1917, la seva família es trasllada a Constantí. El 1927 va formar una coral, integrada per 108 cantaires. Més endavant, l’any 1929 va crear el "Quartet Humorístic Constantinenc". Durant els anys compresos entre 1930 i 1934 es va fer càrrec del Sindicat del poble, on hi organitzava balls i ell mateix hi tocava el piano.

A partir del 1939, va impartir classes de música a totes aquelles persones que en volien aprendre. També va formar un Cor Parroquial. Al cap d’uns anys va complir una de les seves il•lusions: formar una orquestra, a la que inicialment li donaren el nom de "Creació", i posteriorment es va acabar anomenant "Orquesta Coïmbra".

Va morir l’any 1963, com a conseqüència d’un càncer que no va poder superar.

Rafel Gibert Recasens, fou una persona de gran importància per al desenvolupament i per a la difusió de la cultura musical a Constantí.