Ajuntament de Constantí

Escola d´Adults


Escola d´Adults

L’Escola d’Adults de Constantí és de titularitat Municipal i va començar a funcionar com a tal al curs 2001-2002 (abans estava adscrita al centre de formació d’adults de Tarragona).

Des dels seus inicis (anys 80) comptava amb un professional del departament d’ensenyament i un de municipal. Des de la seva municipalització compte amb diversos professionals contractats per l’Ajuntament.

El nombre d’alumnes sempre ha estat significatiu, però a partir del any 2000, es quan es produeix un augment molt considerable de matriculacions i des de llavors el increment ha estat continuat.

L’escola permet l’accés de la persona adulta a diferents nivells d’ensenyament, per tal que la formació d'adults sigui tot un procés, que comprèn des de l'alfabetització fins a l’orientació i el suport per a l'obtenció de títols oficials com graduat escolar en educació secundària o proves d’accés a graus superior (aquestes darreres a distància) , sense oblidar els cursos per introduir o millorar el coneixement i utilització de les noves tecnologies i el coneixement d’altres llengües.

A més a més, enguany com a novetat , tenint en compte el context en el que ens trobem, hem apostat per incrementar la oferta formativa, posant al vostre abast un nou un sistema de formació, depenent del Ministeri d'Educació, obert, lliure i a distància que ofereix una àmplia oferta de cursos de qualitat (més de 100) que us permetran formar-vos en diferents àmbits (social, sanitari, turisme, medi ambient, empresa, informàtica, etc.) per tal que pugueu actualitzar el vostre perfil professional i millorar les vostres possibilitats d'inserció laboral.

Hi poden participar totes les persones majors de 16 anys; no hi ha cap altre límit d’edat.

El centre esdevé, doncs, un servei obert als canvis i a les noves propostes, un espai de trobada, de relació intercultural, un lloc per poder formar-nos i enriquir-nos conjuntament. Podríem dir que l’escola d’adults Municipal de Constantí està plenament consolidada i adaptada a l’entorn, constituint un punt de referència al municipi per a la realització d’activitats culturals i de participació associativa.