Ajuntament de Constantí

Biblioteca > Agenda

Futurs actes


La dona en la societat contemporània. Exposició fotogràfica de Teresa Fargas

Del 24 de novembre al 12 de desembre - Horari de la Biblioteca  |  Biblioteca Municipal de Constantí

Aquestes fotografies volen ser una reflexió sobre la dona d'avui i el seu paper a través dels models que li imposa la societat actual, on la utilització del seu cos com a objecte publicitari sovint la mostra i la tracta com un mer estri que ha de ser exposat, de vegades, juntament amb d'altres objectes i productes.

Com a contrapunt, en aquest relat fotogràfic, també s'hi apunta com el pas dels anys l'aparta d'aquest ideal estereotipat i s'hi insinua com freqüentment es veu immersa en un món laboral precari.

Les imatges que formen part d'aquesta exposició s'emmarquen dins de la fotografia de carrer, un subgènere de la fotografia documental contemporània que, amb una forma d'expressió estètica determinada, vol ser el testimoni documental d'una època. En aquest cas, amb la dona com a protagonista.

Quan presenciem una fotografia aviat ens adonem si ens agrada, o no; moltes vegades sense saber ben bé el perquè. Però, com conèixer si una imatge és realment bona? Per a mi una bona fotografia és la que ens informa, ens emociona i ens interroga.

Com diu Constantine Manos "Les meves imatges preferides són les que fan preguntes i plantegen problemes, però deixen les respostes i solucions a l'espectador."

Teresa Fargas i Arbonés

novembre, 2017


Marató Literària de Constantí

26 de novembre de 2017 - 9:00h.  |  Biblioteca Municipal

Marató Literària de Constantí: Durant tot el dia es llegiran fragments de l’obra de l’escriptoraGòria Ganga. Organitza: Associació Literària de Constantí 


BiblioContes. El món dels colors. Lila ens explica contes per a totes i tots, a càrrec de Cotó-en-pèl

28 de novembre de 2017 - 17:30h.  |  Biblioteca Municipal de Constantí

Una peça de petit format teatral, on la companyia Cotó-en-pèl presenta un món de colors amb l'objectiu de defensar la singularitat de cadascú, tot proposant l'empoderament sense distinció de gènere.

Som el Taronja viatger, el Negre misteriós i l'alegre Groc que volem presentar-vos el nostre món de colors!

Us penseu que allí tothom té la mateixa manera de ser? I que totes i tots poden fer les mateixes coses? Gaudint d'aventures ho descobrireu i coneixent a la nostra titella Lila ho sabreu.

Gràcies a ella, escoltareu la història de la valenta Tiona que cada any ve a passar el Nadal al nostre divertit món.


Visita dels alumnes de P2 de la Llar d´Infants

1 de desembre de 2017 - 10:00h.  |  Biblioteca Municipal de Constantí


Els alumnes de P2 de la Llar d’Infants Gu-Gu de Constantí ens visiten un cop al mes per a passar una estona envoltats de contes.

L’objectiu principal d’aquestes visites és fomentar el gust per la lectura, familiaritzar els infants amb l’entorn de la biblioteca i els contes i crear uns bons hàbits d’ús de la biblioteca des de la primera infància.

En cada sessió s'expliquen dos contes, es fa un repàs de la normativa bàsica de la biblioteca i es miren contes apropiats per a la seva edat.


Club de Lectura Juvenil. Wonder, de R.J. Palacio

2 de desembre de 2017 - 11:00h.  |  Biblioteca Municipal de Constantí

Sessions mensuals a càrrec de Sílvia Palazón.

Per a nois i noies d'entre 14 i 17 anys que els agradi llegir... però també per a aquells que els agradi una mica menys però que tinguin ganes de fer amics i xerrar i descobrir el costat lúdic de la lectura.

Segur que tens molt a dir i moltes coses que aportar!

La lectura d'aquest mes...

August (Auggie) Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s’ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar mai a l’escola; fins ara, que té deu anys i està a punt de començar cinquè a l’escola Beecher.

Si alguna vegada heu sigut nous, ja sabeu que dur que és… Doncs imagineu-vos com deu ser quan tens una cara com l’August. ¿Aconseguirà que els seus companys l’acceptin com un més, encara que sigui el nen més estrany que han vist mai?

Recull el teu exemplar a la Biblioteca!


Club de Lectura. Acte de violència, de Manuel de Pedrolo

4 de desembre de 2017 - 19:00h.  |  Biblioteca Municipal de Constantí

Un punt de trobada per als amants de la lectura. Una estona agradable compartint lectures en bona companyia.

Un cop al mes, el nostre Club es reuneix per a comentar la lectura triada. Si voleu passar una estona agradable i compartir lectures en bona companyia... aquest és el vostre espai!

La lectura d'aquest mes...

L'any 2018 es commemorarà el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo. Per aquest motiu, acabarem l'any llegint aquesta figura cabdal de la literatura catalana amb un dels llibres més representatius i celebrats de Pedrolo.

Una novel·la en què aquest aspirant a utopies ens parla de resistència i opressió, de solidaritat i violència, d’implicació i indiferència. Un autèntic clàssic escrit en ple franquisme, guanyador de la primera edició del premi Prudenci Bertrana i censurat fins a la mort del dictador. Però que continua sent d’una esfereïdora actualitat.

Recolliu els vostres exemplars a la Biblioteca!


Llegeixes manga? Jo també! Club de Lectura de Manga

5 de desembre de 2017 - 17:45h.  |  Biblioteca Municipal de Constantí

Trobada per compartir lectures, recomanacions, novetats, webs interessants i descobriments al voltant del manga.