Ajuntament de Constantí

Biblioteca > Préstec

Préstec

Necessito el carnet de la biblioteca per endur-me documents en préstec?

Com puc trobar un document que busco?

Quants documents em puc emportar en préstec?

Per què els diccionaris i les enciclopèdies no es presten?

Les revistes també es poden agafar en préstec?

Puc consultar quins documents tinc en préstec i fins quan?

Puc consultar el meu historial de préstec?

Què passa si retorno el material en préstec amb retard?

Una altra persona pot tornar els llibres que tinc en préstec?

Puc retornar un document fora de l´horari d´obertura de la biblioteca?

Puc tornar els documents en préstec a una altra biblioteca?

Què he de fer si he perdut, trencat o m´han robat algun document que tinc en préstec?

Es poden renovar els préstecs?

Puc reservar un document?

Es pot demanar material a altres biblioteques?

Puc demanar qualsevol document en préstec interbibliotecari?Necessito el carnet de la biblioteca per endur-me documents en préstec?

Sí. Necessites el carnet per a fer ús del servei de préstec, però no cal que sigui el de la Biblioteca Municipal de Constantí.
El carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya és vàlid.Com puc trobar un document que busco?

Directament a la biblioteca (podeu demanar al personal de la biblioteca que us ajudi a buscar-lo) o a través del catàleg.Quants documents em puc emportar en préstec?

Fins a 30 documents, durant 30 dies. Podeu tenir en préstec un màxim de 15 llibres, 5 revistes, 5 CDs, i 5 DVDs. Si necessiteu més temps podeu fer fins a tres renovacions, sempre que no hi hagi cap altra persona interessada que hagi reservat els documents. Recordeu que les renovacions podeu fer-les presencialment a la biblioteca, per telèfon o a través de l'espai personal del catàleg de la biblioteca.Per què els diccionaris i les enciclopèdies no es presten?

La majoria d'obres de referència com enciclopèdies, diccionaris, etc. no es presten perquè són obres per a fer consultes puntuals i es procura que estiguin sempre disponibles per a la seva consulta a la biblioteca.Les revistes també es poden agafar en préstec?

Sí, sempre que no sigui l’últim número rebut a la biblioteca. Així ens assegurem que aquest últim número es pugui consultar sempre a la biblioteca.Puc consultar quins documents tinc en préstec i fins quan?

Sí. A través de l'espai personal del catàleg de la biblioteca podràs consultar i modificar les teves dades personals i els documents que has reservat o que tens en préstec. També podràs renovar els teus préstecs.Puc consultar el meu historial de préstec?

L'historial de préstec és una informació privada i, per tant, només hi podreu accedir vosaltres des de l'espai "El meu compte"  del catàleg de la biblioteca. Per consultar el vostre historial de préstecs, primer haureu d'activar l'opció "Activar historial" que trobareu dins del vostre espai. A partir d'aquest moment, tots els vostres préstecs quedaran registrats i els podreu consultar sempre que vulgueu.Què passa si retorno el material en préstec amb retard?

El sistema informàtic aplicarà automàticament una penalització d'1 punt per cada document i dia de retard. Per cada 90 punts de penalització acumulats, el carnet de préstec quedarà bloquejat durant 15 dies. La data d'exclusió del servei de préstec començarà a comptar a partir de la data en què s'han retornat els documents i, un cop passat el temps de penalització, el carnet torna a estar completament operatiu.Una altra persona pot tornar els llibres que tinc en préstec?

Sí. Qualsevol persona pot retornar els vostres llibres a la Biblioteca.Puc retornar un document fora de l´horari d´obertura de la biblioteca?

Ens sap greu però encara no disposem de cap bústia de retorn de préstecs. Així que haureu de passar per la biblioteca quan aquesta estigui oberta.Puc tornar els documents en préstec a una altra biblioteca?

Si no és per un cas de força major, els documents s'han de tornar sempre a la biblioteca on s'ha realitzat el préstec.Què he de fer si he perdut, trencat o m´han robat algun document que tinc en préstec?

Hauries d'informar a la biblioteca i substituir el document perdut per un d'igual. Si no el trobessis, es podria substituir per un de similar o pel seu import. En tot cas, et recomanem que et posis en contacte amb nosaltres per a triar l'opció més senzilla. En cas de robatori, hauries de portar la denúncia a la biblioteca.Es poden renovar els préstecs?

Si el document no està reservat per un altre usuari, podeu prorrogar el préstec des de la mateixa biblioteca, trucant al telèfon 977.520.692 o també ho podeu fer vosaltres mateixos des d'El meu compte del catàleg de la biblioteca. Podreu demanar fins a dues pròrrogues i cada renovació serà per 30 dies més de préstec.
 Puc reservar un document?

Sí, podràs fer fins a 5 reserves. Quan se t'hagi comunicat l'arribada del document, disposaràs de fins a 5 dies hàbils per passar a recollir-lo, termini a partir del qual s'anul·larà la reserva. En el cas que ens hagis proporcionat la teva adreça de correu electrònic, la comunicació es realitzarà mitjançant aquest sistema. Recorda que només podràs reservar els documents que estiguin en préstec. Podràs fer les teves reserves adreçant-te al personal de la biblioteca o des del nostre catàleg a Internet.
 Es pot demanar material a altres biblioteques?

Sí. Seria el que nosaltres anomenem préstec interbibliotecari i es tracta d'un servei gratuït que ens permet ampliar enormement el nombre de llibres, CDs, DVDs i altres materials que posem al vostre abast. Per tal de demanar un préstec d'aquest tipus, us haureu de dirigir al taulell de la biblioteca. Els materials arriben entre deu i quinze dies després de la petició, tot i que la biblioteca no es pot fer responsable de possibles retards o cancel·lacions fetes des de les biblioteques a qui es demanen les reserves.Puc demanar qualsevol document en préstec interbibliotecari?

En principi sí... Tot i això, cada biblioteca té la seva pròpia normativa de préstec interbibliotecari. Per això en algunes ocasions ens podem trobar amb materials específics que no es poden aconseguir.