Ajuntament de Constantí

Agenda

Futurs actes del tipus Biblioteca


La dona en la societat contemporània. Exposició fotogràfica de Teresa Fargas

Del 24 de novembre al 12 de desembre - Horari de la Biblioteca  |  Biblioteca Municipal de Constantí

Aquestes fotografies volen ser una reflexió sobre la dona d'avui i el seu paper a través dels models que li imposa la societat actual, on la utilització del seu cos com a objecte publicitari sovint la mostra i la tracta com un mer estri que ha de ser exposat, de vegades, juntament amb d'altres objectes i productes.

Com a contrapunt, en aquest relat fotogràfic, també s'hi apunta com el pas dels anys l'aparta d'aquest ideal estereotipat i s'hi insinua com freqüentment es veu immersa en un món laboral precari.

Les imatges que formen part d'aquesta exposició s'emmarquen dins de la fotografia de carrer, un subgènere de la fotografia documental contemporània que, amb una forma d'expressió estètica determinada, vol ser el testimoni documental d'una època. En aquest cas, amb la dona com a protagonista.

Quan presenciem una fotografia aviat ens adonem si ens agrada, o no; moltes vegades sense saber ben bé el perquè. Però, com conèixer si una imatge és realment bona? Per a mi una bona fotografia és la que ens informa, ens emociona i ens interroga.

Com diu Constantine Manos "Les meves imatges preferides són les que fan preguntes i plantegen problemes, però deixen les respostes i solucions a l'espectador."

Teresa Fargas i Arbonés

novembre, 2017


Lectures solidàries per la Marató de TV3

13 de desembre de 2017 - Horari de la Biblioteca  |  Biblioteca Municipal de Constantí

La 26a edició de La Marató de TV3 es farà el 17 de desembre i es dedicarà a les malalties infeccioses.

I, un any més, el municipi de Constantí vol sumar-se a col·laborar en la tasca de sensibilització i en la recaptació de diners per la Marató de TV3. Per això, el dimecres 13 de desembre les nostres lectures seran donatius per a una molt bona causa.

Farem una sessió de lectura continuada del llibre de la Marató o altres textos relacionats amb les malalties infeccioses. És important que TOTS ens animem A LLEGIR. Perquè l'Ajuntament de Constantí, farà un donatiu d'1€ per cada persona que faci una lectura.

Un cop finalitzades les lectures, cadascun de nosaltres podrà deixar el seu nom a un plafó amb el lema JO HI HE COL·LABORAT!

Esperem que gaudiu de molt bones lectures solidàries i que marxeu cap a casa amb aquell orgull que et queda al cos després d'haver realitzat una bona acció.

Inscripcions a la Biblioteca.


Visita dels alumnes de P2 de la Llar d´Infants

15 de desembre de 2017 - 10:00h.  |  Biblioteca Municipal de Constantí

Els alumnes de P2 de la Llar d’Infants Gu-Gu de Constantí ens visiten un cop al mes per a passar una estona envoltats de contes.

L’objectiu principal d’aquestes visites és fomentar el gust per la lectura, familiaritzar els infants amb l’entorn de la biblioteca i els contes i crear uns bons hàbits d’ús de la biblioteca des de la primera infància.

En cada sessió s'expliquen dos contes, es fa un repàs de la normativa bàsica de la biblioteca i es miren contes apropiats per a la seva edat.


Club de Lectura Juvenil. Sessió doble. El Cuento de Auggie Wrem de Paul Auster i El Regalo, d´O. Henry

16 de desembre de 2017 - 11:00h.  |  Biblioteca Municipal de Constantí

Sessions mensuals a càrrec de Sílvia Palazón.

Per a nois i noies d'entre 14 i 17 anys que els agradi llegir... però també per a aquells que els agradi una mica menys però que tinguin ganes de fer amics i xerrar i descobrir el costat lúdic de la lectura.

Segur que tens molt a dir i moltes coses que aportar!

La lectura d'aquest mes...

Dues propostes ben diferents que ens proposen una nova visió de les històries amb esperit nadalenc.

Recull el teu exemplar a la Biblioteca!


Storytelling. BiblioContes en anglès. Giraffes Can´t Dance

16 de desembre de 2017 - 11:00h.  |  Biblioteca Municipal de Constantí

Sessió de contes en anglès per a infants de 6 a 8 anys a càrrec d'Alba Bardolet, Alba Clergas i Sandra Salcedo, alumnes del Grau d'Educació Primària de la URV.


Caga Tió Musical

19 de desembre de 2017 - 18:00h.  |  Biblioteca Municipal de Constantí

Caga tió,
avellanes i torrons,
no caguis arengades
que són massa salades,
caga torrons
que són més bons!
Caga tió!!

Activitat organitzada conjuntament amb l'Escola de Música Municipal. Amb la participació de la coral i el conjunt Instrumental.

Veniu i cantem plegats! Amb cada cop de bastó, una cançó!!


Club de Lectura. En lloc segur, de Wallace Stegner

8 de gener de 2018 - 19:00h.  |  Biblioteca Municipal de Constantí

Un punt de trobada per als amants de la lectura. Una estona agradable compartint lectures en bona companyia.

Un cop al mes, el nostre Club es reuneix per a comentar la lectura triada. Si voleu passar una estona agradable i compartir lectures en bona companyia... aquest és el vostre espai!

La lectura d'aquest mes...

Wallace Stegner, fins ara totalment inèdit en català, és un dels màxims exponents del realisme nord-americà de la segona meitat del segle XX. En lloc segur, publicada originalment el 1987, va ser la darrera novel·la que Stegner va escriure.

Quan dues joves parelles es coneixen durant la Gran Depressió sorgeix entre elles una amistat que durarà tota la vida. Encara que són moltes les coses que comparteixen a l’inici -Charity Lang i Sally Morgan esperen el seu primer fill, els seus marits Sid i Larry són professors de Literatura a la Universitat de Wisconsin-, la seva relació es va fent més complexa a mesura que comparteixen dècades de lleialtat, amor, fragilitat i desacords.

Una profunda reflexió sobre l’amor i l’amistat, sobre els intents de quatre persones de plantar cara a les adversitats de la vida.

Recolliu els vostres exemplars a la Biblioteca!