Ajuntament de Constantí

Notícies

Cercar notícies

Tot a punt per la Festa Major d´Hivern a Constantí

19 de gener de 2018

Més d’una trentena d’activitats obertes a tot tipus de públic conformen el programa d’actes de la Festa Major d’Hivern de Constantí, la Festa de Sant Sebastià, que arrenca oficialment aquest divendres dia 19 i que s’allargarà fins el 4 de febrer. El pregó d’aquest any tindrà com a protagonista el constantinenc Josep Franquès Sans, mestre,  historiador i president de la Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de la URV a Constantí.

Després del pregó es farà l’entrega dels tradicionals premis i distincions honorífiques a diverses entitats i personalitats del poble. Per finalitzar l’acte del Pregó es farà entrega dels premis del 2n Concurs d’aparadors nadalencs, que es va realitzar durant el passat Nadal amb la participació de diversos comerços del municipi. També s’entregaran els premis del 1r Concurs Fotogràfic Instagram de Nadal. Els actes de divendres dia 19 també inclouen un Ball amb l’Orquestra Centauro al Pavelló Poliesportiu, adreçat al públic més jove.

El dissabte 20 de gener, Diada de Sant Sebastià, concentrarà com és habitual els actes més tradicionals de la Festa Major, amb el Solemne Ofici en honor a Sant Sebastià i la benedicció de les coques, al Pavelló Poliesportiu, la ballada de sardanes al davant l’Ajuntament i el Ball de Festa Major, amb l’Orquestra Costa Brava.

Un dels plats forts d’aquesta Festa Major d’Hivern arribarà el diumenge 21 de gener amb l’espectacle d’humor ""Estamos mejor que  nunca" que protagonitzaran els actors Santi Millán i Javi Sancho al Pavelló Poliesportiu. Les entrades per assistir a aquest show tenen un preu de 5  €uros i es podran comprar al Pavelló Poliesportiu el mateix dia de l’espectacle.

Durant la Festa Major es realitzaran diverses activitats organitzades per les entitats esportives, com la X Sortida de Motos Clàssiques, els partits de futbol del Centre d’Esports Constantí, i els de bàsquet amb els equips del Club Bàsquet Constantí.

L’apartat cultural també tindrà un gran protagonisme durant aquesta Festa Major, i el darrer dia de la Festa Major es farà l’entrega dels XI Premis Literaris Constantí 2017, "Relats mediterranis", amb la presentació del Llibre que recull els millors textos presentats a concurs.

Entre els actes programats també es farà la tradicional entrega dels premis als Superlectors a la Biblioteca Municipal, i una nova Trobada gegantera amb la presentació d’un nou element de la cultura popular.

Podeu consultar tota la programació a www.constanti.cat


El constantinenc Albert Solé presenta un llibre sobre la repressió política dels primers anys del Franquisme

19 de gener de 2018

Aquest passat dijous 18 de gener, i com a acte previ a la Festa Major d’hivern de Constantí, es presentava al Sindicat Agrícola el llibre "Dret a castigar? La Llei de Responsabilitats Polítiques al Tarragonès (1939-1945)", del jove historiador constantinenc, Albert Solé Fernández.

La Sala Macià Martorell del Sindicat es va omplir de públic en un acte que va ser presentat per la Dra. Montserrat Duch, catedràtica d’història contemporània de la RV i autora del pròleg del llibre, i que va comptar també amb la presència de Rafel Bergadà, president del Sindicat Agrícola, l’alcalde Oscar Sánchez, que va ser l’encarregat de tancar l’acte, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Dolors Fortuny.

Graduat en Història, amb menció en Història de les Formacions Socials i Polítiques, per la Universitat Rovira i Virgili,  aquest és el primer llibre que publica Albert Solé. La seva recerca històrica se centra en la qüestió de la repressió duta a terme en el primer franquisme a nivell local i comarcal, en especial sobre la Llei de Responsabilitats Polítiques de 1939 i la seva aplicació fins l’any 1945.

El llibre presenta un acurat estudi de l’aplicació d’aquesta norma i els seus efectes a tots els municipis del Tarragonès,  una llei que va permetre la depuració política i ideològica del bloc ciutadà que va donar suport a la Segona República. Un capítol de la història complex, que va passar per diversos moments,  però que va tenir en la repressió sistematitzada i legalitzada una característica recurrent. Es va dur a terme principalment a través de la repressió econòmica i tingué uns profunds efectes socials durant els anys de la postguerra.

Fotografies


El Ple aprova revocar la llicència d´ocupació de via pública del quiosc de l´Avinguda Onze de Setembre

18 de gener de 2018

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va aprovar aquest dimecres 17 de gener la revocació de la llicència  d’ocupació de la via pública en relació al quiosc situat a l’Avinguda  Onze de Setembre. Aquest era un dels punts més destacats de l’ordre del dia de la sessió ordinària celebrada aquest dimecres 17 de gener. La proposta va ser aprovada amb els vots favorables dels  grups municipals del PSC, ERC, PdeCat i PP i les abstencions d’ICV i Units pel Canvi

Cal recordar que l’Ajuntament de Constantí ha aprovat recentment les obres del projecte de renovació de la pavimentació i els serveis d’aquesta Avinguda Onze de Setembre, així com també dels carrers del seu entorn, com és el cas de carrers Centcelles, Antonio Machado i Jaume I. El projecte ja contemplava la desaparició d’aquest quiosc.

L’alcalde Oscar Sánchez va explicar que paral·lelament s’està treballant en un nou concurs públic per poder tramitar la corresponent concurrència pública per oferir aquest servei en una altra zona del municipi.

El Ple també va aprovar, per unanimitat de tots els grups municipals, una modificació puntual del POUM en l’apartat referent a construccions rurals.

Dintre de l’Orde del dia, també s’havien presentat dues mocions conjuntament pels grups municipals d’ERC, ICV i  PdeCat. La primera d’elles expressava el rebuig de la judicialització de la política catalana per part de l’estat  espanyol. La segona, feia referència als fets ocorreguts el passat 1 d’octubre demanant un reconeixement a la ciutadania de Constantí que es va mobilitzar durant aquella jornada.

Finalment, cap de les dues mocions es va aprovar. El grup municipal del PSC hi va votar en contra al·legant que no se’ls havia tingut en compte a l’hora de consensuar el text de les mocions. El regidor del PP també hi va votar en contra i el regidor d’Units pel canvi es va abstenir.


L´Ajuntament de Constantí licita les obres de reforma del Pavelló Poliesportiu

17 de gener de 2018

Aquest dimarts 16 de gener s’ha signat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí el contracte de licitació de les obres de reforma i millora del Pavelló Poliesportiu municipal. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde, Oscar Sánchez, el regidor d’Esports, Fede Díaz, i Juan Soria Muñoz, en representació de l’empresa adjudicatària, Amtis 2013 SL.

El projecte inclou un seguit d’actuacions que s’emmarquen en les tasques d’adequació de l’equipament esportiu de cara a la celebració dels Jocs Mediterranis i suposarà la intervenció més important que s’ha fet a la instal·lació des que es va inaugurar l’any 2001.

Les obres tenen amb un import de 176. 113, 20 €uros (sense IVA).  La Diputació de Tarragona farà una aportació de 96.731,27 €uros i l’Ajuntament de Constantí n’aportarà la quantitat restant. Es preveu que les obres comencin a finals d’aquest mes de gener  i tindran un termini d’execució aproximat de tres mesos.

Els treballs contemplen actuacions d’adequació de la sala de calderes actual per a instal·lar-hi uns serveis higiènics sanitaris, i la millora dela ventilació de la pista principal mitjançant la instal·lació d’uns sistemes de control i aturada dels actuals sistemes de ventilació, així com la instal·lació d’equips variadors de freqüència per tal d’ajustar el funcionament de les unitats de ventilació existents a les necessitats de qualitat de l’aire del Pavelló Poliesportiu. També es contempla la instal·lació de ventilació a la sala de cardio conforme a la normativa vigent.

El projecte preveu també la reforma de la coberta i la instal·lació de plaques solars per generar ACS (aigua calenta sanitària), i l’ampliació de les portes de sortida d’emergència existents per tal d’ampliar l’aforament de la pista poliesportiva en moments puntuals

Les obres comportaran també la instal·lació d’un generador de vapor per al bany turc de la planta baixa degut al desgast de l’equip actual, i la substitució del vas de jacuzzi existent per un de nou.

El projecte inclou també un annex amb diverses propostes de millora del Pavelló, en relació a la pintura de la instal·lació, l’electricitat i la serigrafia de la instal·lació.

Constantí és una de les 14 seus que acolliran competicions esportives dels Jocs Mediterranis, concretament en la modalitat d’halterofília.


L´espectacle de Santi Millán i Javi Sancho "Estamos mejor que nunca", plat fort de la FM d´Hivern

16 de gener de 2018

Aquesta setmana arrenca la Festa Major d’Hivern a Constantí en honor a Sant Sebastià, amb més d’una  trentena de propostes que s’allargaran fins el diumenge 4 de febrer.

Sens dubte, un dels plats forts de la  programació serà l’espectacle d’humor "Estamos mejor que  nunca" que protagonitzaran els actors Santi Millán i Javi Sancho el diumenge 21 de gener a les 18.30 h. al Pavelló Poliesportiu.

El popular actor i presentador Santi Millán puja de nou als escenaris teatrals per fer-nos riure amb aquest espectacle d’humor, "Estamos mejor que nunca", una divertida funció en la que s’acompanya de l’humorista Javi Sancho. En aquesta obra, els dos protagonistes es parodien a sí mateixos i les seves múltiples obsessions: dones, sèries, mascotes i fins i tot llibres d’autoajuda. L’espectacle tindrà una durada aproximada d’uns 90minuts

Les entrades per assistir a aquest show tenen un preu de 5  €uros i es podran comprar al Pavelló Poliesportiu el mateix dia de l’espectacle. El dia de l’obra, les portes del Pavelló s’obriran a les 17.  45 h.