Ajuntament de Constantí

Notícies

Cercar notícies

El Ple aprova la rebaixa del tipus de l´IBI, una subvenció per les finques rústiques en bon estat i un nou Pla Parcial al Polígon

20 d´octubre de 2017

El Ple de l’Ajuntament de Constantí va celebrar aquest dijous 19 d’octubre una nova sessió ordinària en la qual es va aprovar, per unanimitat de tots els grups municipals presents, la modificació de l’IBI (Impost sobre Béns Immobles) per tal de neutralitzar l’increment del valor cadastral imposat pel govern estatal(1,08 %) que preveu l’article 32 del Text Refós de la Llei del Cadastre Immobiliari, pendent de l’aprovació de la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per 2018. Aquesta modificació consistirà en la reducció  del tipus impositiu que passa del 0,7039 % al 0,6518 % (suposa una reducció del 8 %).

D’altra banda, també es va aprovar la concessió de subvencions (amb una partida que es manté en 14.000 euros) per a aquelles finques de naturalesa rústica que es mantinguin cultivades, sanejades i en bon estat de conservació.

Un altre dels punts que va generar consens en el Ple va ser l’aprovació provisional d’un Pla Parcial Urbanístic (PPU 10) incorporant les prescripcions sol·licitades en el seu dia (any 2009) per la Comissió Territorial d’Urbanisme. Aquest Pla Parcial preveu urbanitzar i desenvolupar uns terrenys del Polígon Industrial, propietat de IOSA Inmuebles, amb l’objectiu que importants empreses del sector logístic s’hi acabin instal·lant.

L’aprovació definitiva del projecte de renovació de la pavimentació i serveis de l’Av Onze de Setembre, c/Centcelles, c/Jaume I i Antonio Machado va ser un altre dels punts destacats del Ple. Durant el tràmit d’al·legacions s’ha acceptat una al·legació plantejada pel PdeCat en la que demanava la renovació total del paviment central i de la vorera dreta del carrer. El projecte té com a principal objectiu la substitució dels col·lectors d’aigua dels citats carrers, que es  troben en molt mal estat, així com el paviment que es troba en un avançat estat de deteriorament. Aquest punt va ser aprovat pels grups municipals del PSC, PP i ICV, i les abstencions d’ERC i PdeCat.

Finalment, també es va tirar endavant l’aprovació de la proposta de bases reguladores per a la concessió de Subvencions relatives a Premis, Ajuts i Concursos organitzats per l’Ajuntament de Constantí  en diversos àmbits com  la promoció de l’activitat turística d’interès i àmbit local,  l’esport, la cultura, i la participació dels ciutadans en l’ús eficient i sostenible de les tecnologies de la informació.

La segona part del Ple va estar centrada en les mocions relatives a la situació política que es viu a Catalunya, en relació als darrers esdeveniments que s’han viscut al llarg d’aquestes últimes setmanes. Els grups municipals d’ERC, PdeCat i ICV van registrar conjuntament tres mocions relatives a la condemna als atacs a l’escola catalana, demanant la llibertat dels presidents de l’ANC i Òmnium cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i de condemna a la violència policial durant la celebració de l’1-O. Aquests punts van ser aprovats amb els vots favorables d’ERC, PdeCat i ICV, el vot contrari del PP, i l’abstenció dels regidors del PSC, que al seu temps van presentar una moció pròpia incloent aquestes mateixes qüestions (aprovada amb els vots favorables dels regidors del PSC, l’abstenció d’ERC, PdeCat i ICV, i el vot en contra del PP).

Dintre de les mocions, per unanimitat també es va aprovar la presentada pel PdeCat per reduir l’IVA dels servei funeraris (del 21 al 10 %).


Conveni de col·laboració amb l´Obra Social "La Caixa" per la compra de llibres i material escolar

19 d´octubre de 2017

L’Ajuntament de Constantí i l’Obra Social "La Caixa" han signat aquest dijous 19 d’octubre un conveni de col·laboració en matèria educativa i amb finalitats socials, en un acte que s’ha celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Constantí.

Mitjançant aquesta col•laboració, l’entitat bancària es compromet a aportar una quantitat de 3.000 €uros durant el proper any, que es destinaran a la subvenció de material escolar i llibres per a les famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat. Aquesta aportació se suma als 13.000 €uros que l’Ajuntament de Constantí ja destina a aquestes ajudes per la compra de material escolar.

Al llarg d’aquests darrers anys s’han signat diversos convenis de col·laboració amb "La Caixa" en el marc dels projectes educatius i culturals amb finalitats socials que es desenvolupen a Constantí.

Des de l’Ajuntament de Constantí, l’alcalde Óscar Sánchez ha valorat molt positivament aquesta aportació econòmica de "La Caixa" i ha volgut agrair "la col·laboració de l’entitat i el fet de poder seguir treballant conjuntament en projectes socials i educatius".

El director d'Institucions de CaixaBank a Tarragona, Alexis Gómez, ha volgut agrair «la confiança de l’Ajuntament en els projectes socials de La Caixa" i "l’oportunitat de poder ajudar les famílies de Constantí que es troben en situació de vulnerabilitat".

Per la seva banda, la directora de l’Oficina de "La Caixa" a Constantí, Anna Garitonandia, s’ha mostrat satisfeta "de poder contribuir a millorar la situació de moltes famílies del municipi, que s’han vist afectades per la crisi econòmica".

Finalment, la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Constantí, Dolors Fortuny, ha destacat que des d’aquesta regidoria es treballa ja des de fa anys per potenciar  les ajudes a les escoles i a l’Institut, i ha agraït "la col·laboració de la Caixa durant aquests darrers anys en matèries com el menjador escolar, el Projecte estudi assistit de reforç escolar, i aquest any amb aquestes ajudes per la compra de material escolar".


Ja es poden sol·licitar les ajudes per a la rehabilitació de façanes dins del projecte "Constantí, Posa´t bonic"

19 d´octubre de 2017

Aquesta setmana s’ha publicat al BOPT la convocatòria de les subvencions per a la rehabilitació de façanes dins del projecte "Constantí, Posa’t bonic". L’objecte d’aquestes bases és regular el procediment i la concessió per part de l’Ajuntament de Constantí de les subvencions destinades a la rehabilitació, restauració, reforma i pintura de les façanes dels immobles amb més de 25 anys d’antiguitat.

En el marc de las polítiques de foment de conservació d’edificis, i amb especial atenció, els nuclis antics  dels municipis, com a mesura d’estímul a la rehabilitació per evitar la degradació i el foment dels  valors estètics i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, l’Ajuntament de Constantí va aprovar per aquest any la concessió de subvencions per tal que els veïns adeqüin les façanes dels seus habitatges

La partida total destinada a aquest projecte "Constantí, Posa’t bonic" és de 20.000 €uros. Les quantitats de les ajudes poden arribar fins a un 30 % del pressupost total presentat per l’interessat , sense sobrepassar la quantitat de 1.500 €uros.

El termini de presentació d’instàncies finalitzarà el dia 29 de desembre. Podeu consultar tota la informació de la convocatòria en el següent enllaç:

https://www.diputaciodetarragona.cat/ebop/index.php?op=dwn&tipus=i&data=20171019&anyp=2017&num=08554&v=i.


Comença el curs 2017-2018 a l´Escola d´Adults Municipal

18 d´octubre de 2017

L’Escola Municipal d’Adults de Constantí ha iniciat aquesta setmana el curs 2017-2018 amb prop de 400 alumnes matriculats als diferents cursos i tallers. Aquest servei municipal manté la seva oferta formativa respecte al curs anterior, oferint més cursos de formació ocupacional. Al llarg del curs, es realitzaran tota una sèrie d’accions formatives adreçades a la millora de competències professionals de les persones del nostre municipi  per tal de potenciar, principalment, la inserció  laboral de la  població aturada. En aquest sentit, l’Ajuntament de Constantí s’ha presentat novament a la convocatòria del FOAP 2017, per tal de poder desenvolupar cursos de formació totalment subvencionats pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) que permetran l’obtenció de certificats de professionalitat.A més es realitzaran altres de cursos de formació ocupacional com el curs de paqueteria, carretoner, manipulador d’aliments, etc...atenent a les principals demandes que arriben des de les empreses de l’entorn.

L’oferta formativa d’aquest curs es basa en diversos blocs, i l’escola permet l’accés de la persona adulta a diferents nivells d’ensenyament, un procés que comprèn des de l'alfabetització fins a la Formació reglada (online) per a l'obtenció de títols oficials com el graduat escolar en educació secundària o proves d’accés a grau superior.

Com a ensenyaments complementaris es mantenen els cursos de català a través del Consorci per la Normalització Lingüística des dels nivells inicials fins al nivell superior, els cursos d’altres llengües com l’anglès (diferents nivells), i els Tallers d’informàtica.

També es continuarà donant suport als alumnes que cursen estudis  a distància , tant de l’IOC (Institut Obert de Catalunya del Departament d’Ensenyament), per  tal d’obtenir el Graduat en Educació Secundària, Batxillerat,  el Curs de Preparació a la Prova d’Accés als Cicles Formatius de Grau Superior o diferents  Cicles de Grau mitjà i superior. Igualment, l’Escola d’Adults manté dintre de la seva oferta formativa, l’Aula Mentor, un sistema de formació depenent del Ministeri d'Educació que ofereix una àmplia oferta de cursos (més de 120)  de qualitat i de  àmbits professionals molt diversos (social, sanitari, turisme, medi ambient, empresa, informàtica, etc.)

L’oferta formativa es complementa amb els habituals Tallers de memòria, cuina o Història, i el de preparació teòrica del carnet de conduir, cursos que han tingut una gran acceptació els darrers anys.

 


L´Associació d´Amics de la Colla C.O.C.A organitza dissabte la festa #laveïnadragonina

13 d´octubre de 2017

Aquest proper dissabte 14 d’octubre tindrà lloc la jornada festiva #laveïnadragonina, organitzada per l’Associació d’Amics de la Colla C.O.C.A. Durant tot el dia s’han organitzat tot un seguit d’activitats al voltant d’aquets emblemàtic element del bestiari popular constantinenc, que portaran fins al municipi diverses colles convidades amb els seus elements del bestiari per sumar-se a aquest celebració.

La campanya #laveinadragonina és basa en personificar la Dragonina com una veïna més del municipi i que els nens i nenes la identifiquin com un element de l’imaginari popular.

Els actes es desenvoluparan durant tot el dissabte a la plaça de les Escoles velles. A partir de les 11 del matí es realitzarà  una Trobada de mulasses amb la Mulassa de Valls (la més gran de Catalunya), la Mulassa de Tarragona, la Mulassa de Pallaresos, Mulassa de Falset i els Cavallets de Constantí construïts per alumnes de primària. Cal destacar, que fins a dia d’avui no s’havia desenvolupat mai una Trobada de mulasses a Constantí

A les 12 h. es farà una cercavila pels carrers del poble ia  les 13.30 hores tindrà lloc un ball de lluïment. Ja durant la tarda, a partir de les 18 h. es realitzarà la trobada de les besties de foc, seguida de la celebració d’un correfoc que arribarà fins a la Plaça de la Generalitat. Les bèsties convidades seran el Llumenot de Perafort, la Galera de Cambrils, Hydracus de Jesús (campió del concurs d'Artesa al 2015), l' Au Fènix de la Pobla de Mafumet (campió del concurs encesses de Tortosa 2017), i la Dragonina de Constantí.